Publicitate

13 feb. 2011

Anunt




Actualizat in sectiunea "Galerie"

    Site-ul are o noua interfata,  si va fi actualizat periodic cu imagini si informatii cu si despre realizarea unui navomodel static din lemn.

    Din meniul "Documentatie" puteti descarca trei carti in limba engleza  ce va vor fi de mare folos.

   Pentru orice fel de sesizare, pareri sau daca ati dori sa fie si altceva pe site, puteti posta comentarii in aceasta sectiune.

20 de comentarii:

  1. Salut,
    Foarte interesant si util blogul. Sint incepator si as vrea sa realizez macheta pentru "Yacht America".Vreau sa va adresez o intrebare, mai excact: "Pot printa planul 4 pe foaie A3 sau trebuie mai mare?(daca printez pe A3 la ce scara iese?)"
    Multumesc pentru raspuns si scuzati intrebarea de noob.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut arcibal,

    Daca pintezi pe A3, modelul va avea o lungime de aproximativ 28-30 cm. Asa l-am scos si eu cand am realizat modelul si am fost multumit. Nu stiu exact la ce scara e, dar va iesi destul de mare. Bineinteles, daca doresti sa fie si mai mare, poti printa pe A2.

    RăspundețiȘtergere
  3. Atunci printez si eu tot pe A3, dar in cazul asta la ce dimensiuni tai catargul etc.., care vad ca au pe plansa dimensiuni date.

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari pentru site si astept cu nerabdare noi updaturi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ignora acele dimensiuni de pe paln. Fiind plan de kit, dimensiunile alea sunt defapt dimensiunile pieselor din cutie. In cazul asta piesele le faci tu. Pur si simplu, dupa ce printezi planurile, masori lungimea catargelor de pe plan si le realizezi la dimensiunea gasita de tine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ok. Astept urmatoarele update-uri. Va tin la curent cu evolutia proiectului meu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut Sunt noi in modelism si as dori daca se poate sa imi spuneti de unde, din Bucuresti, as pute sa imi procur materialele necesare (placi, baghete, etc.)
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut mihai,

    Daca exista Mr. Bricolage in Bucuresti, au acolo un raion dedicat modelismului. La Practiker sau Brico Store nu stiu daca au, dar incearca. Placajul il poti procura de la micile ateliere de mobila, sau de la paturi/sifoniere vechi. Sau poti cumpara online de pe http://sierra.ro/ . Nu sunt din Bucuresti deci nu stiu sa te indrum spre un anume loc, dar sper ca te-am ajutat intr-un fel. O posibilitate ar fi confectionarea baghetelor, dar pentru asta ai nevoie de un minicircular, care.. e in jur de 400 lei.

    RăspundețiȘtergere
  9. TIN SA MULTUMESC ADMIN PENTRU MATERIALE SI PENTRU CA MI-AM DESCOPERIT O PASIUNE VIZIONAND ACEST SITE.AM INCEPUT CONSTRUCTIA NAVEI GUKOR SI MA IA CU FURNICATURI DOAR CAND MA GANDESC LA EA(LUCREZ LA SERVICIU LA EA).INCA O DATA MULTUMESC .
    DJONIE

    RăspundețiȘtergere
  10. Un blog foarte frumos si util.Astept cu nerabdare noile fotografii si informatii pentru acest subiect.Va multumesc pentru ajutorul pe care il dati celor mai putin cunoscatori.

    RăspundețiȘtergere
  11. salut,

    Imi poti da te rog o adresa de e-mail la care sa iti scriu? Am mai multe intrebari si strigate de ajutor decat pot incapea aici :)

    Multumesc,

    Stefan

    RăspundețiȘtergere
  12. Salut

    Vad ca nu mai intri pe blog. Pacat. Puteai ajuta o multime de noobi ca si mine in ale navomodelismului. Am luat planurile de la Golden Hind. Am inceput sa trasez coastele dupa planurile care nu sunt complete si am destule probleme cu ele. Poate dai si tu un semn.

    Bafta

    RăspundețiȘtergere
  13. Salutare sunt. nou pe aici si am o rugaminte daca ma poate ajuta cineva cu ceva planuri de coaste pt o nava .doar planul de coaste restul cred ca ma descurc.multumesc .pt adresa de contact banderas_fl81 in yahoo.multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  14. salut eu impreuna cu niste prieteni din slatina planuiam sa ne apucam de un yacht american ca si in planuri.....ce materiale ne-ar trebui?ai idee de asa ceva in slatina? PAUL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut,
      Iti raspund cu intarziere asa ca te rog sa ma scuzi. Materialele sunt descrise si in sectiuena "Ghid Tehnic". Pentru un model ca America este bun placajul de 3-4 mm (daca nu gasesti la magazinele de profil gen Bricostore, Mr. Bricolaje, prakticar il poti procura de la sifonierele si mobila veche - "spatele" acestora este din astfel de placaj) Nu conteaza neaparat materialul din care este facut, depinde doar de cat de usor iti va fi sa il trafirezo - placajul clasic de fag este mai dificil de taiat de cat unul de mesteacan sa zicem-. Asta daca vrei sa il faci la scara mica. Daca vrei sa il faci mare (2-3 m sa zicem) vei schimba un pic metoda de constructie in sensul ca nu vei mai face "coastele" din sectiuni cum sunt in planuri ci vei lucra cu coaste reale (in genul asta) Lemnul recomandat este mesteacanul deoarece se indoaie usor.

      Ștergere
  15. Salut.
    Pentru "electronicale" diverse va pot ajuta si eu: adistul@yahoo.com... si nu numai.
    Frumos si super-util realizat blogul...

    RăspundețiȘtergere
  16. Sunt de vânzare navomodelele tale? Dacă da, sunt interesat. Contactează-mă la rad2005_3@yahoo.com
    Mulţumiri.

    RăspundețiȘtergere
  17. BUNA ZIUA

    DACA AVETI PUTETI SA POSTATI PLANURILE LA UN MODEL Xebec
    http://www.themodelship.com/xebec_model_pirate_ship.html

    PTR DETALI

    VA MULTUMESC
    mihai.feier@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  18. Salut, as vrea si eu niste planuri cu chila si coastele de la niste pescadoare.Va rog daca aveti trimitetimi-le pe adresa mateyutz_eugen98@yahoo.com
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  19. Salut ma intereseaza si pe mine niste planuri de constructie a unei corabii cu panze daca ma poti ajuta.Multumesc anticipat adresa mea danutczc_70@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere